Normal Doğum
Normal Doğum, Vajinal Doğum Olarak da İsimlendirilir. Kadının Gebeliğinin Sonu Olan Doğum Evresine Ulaştığında, Rahim Kasılmalarının Başlaması, Rahim Ağzının Açılması ve Vajinal Yolla Bebeğin Dünyaya Gelmesidir.
Kürtaj veya İstenmeyen Gebeliğin Sonlandırılma İşlemleri Ülkemizde 1983 Yılında Yürürlüğe Giren Kanun İle 10 Haftaya Kadar Yasal Hale Getirilmiştir.
Kürtaj Uygulamaları Lokal veya Anestezi Altında Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Tarafında, Hijyenik, steril ve Uygun Ekipmanlara Sahip Klinik Ortamında, Vakum Aspirasyon Gibi Özel Yöntemler İle Yapılmaktadır.
Gebeliğin Hafta Sayısı Ne Kadar Az İse Komplikasyon Oranı da Bir O kadar Azalmaktadır.
Kürtaj İşlemi Öncesinde Hekim Tarafından Hastaya Yapılan Bilgilendirme ve Sonrasındaki Hasta Takibi Önemlilik Arz Etmektedir. Eskişehir Kürtaj İşlemleri Özel Muayene ve Klinik Ortamında Op. Dr. Emine Elmas Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Ayrıca Yolunda Gitmeyen Gebeliklerde ve Önlenemeyen Düşüklerde Kürtaj İşlemi Uygulanmaktadır.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Kadın Doğum Uzmanı Tarafından Hamilelik İle Başlayıp, Anne ve Bebeğini Sağlıklı Bir Doğuma Ulaşmasını Sağlayan Süreçtir.
Gebelik veya Hamilelik İçinde Detaylı Bir Zamanı Barındıran Tetkikler ve Ultrasonografi Görüntüler İle Desteklenen Bir Mucizenin Gerçekleşmesidir.
Kadın Doğum Uzmanının Gebelik Süreci Boyunca Anneyi Bilgilendirmesi ve Yönlendirmesi Önemlilik Arz Eder.
Normal Doğum
Normal Doğum, Vajinal Doğum Olarak da İsimlendirilir. Kadının Gebeliğinin Sonu Olan Doğum Evresine Ulaştığında, Rahim Kasılmalarının Başlaması, Rahim Ağzının Açılması ve Vajinal Yolla Bebeğin Dünyaya Gelmesidir.
Sezaryen Doğum
Vajinal Doğumun Gerçekleşmediği Durumlarda Annenin Karın Duvarına ve Rahmine Müdahale Edilerek Bebeğin Alındığı Cerrahi Bir Müdahaledir. Normal Doğumun Yapılamadığı veya Bebek ve Annede Risklerin Oluşması Durumlarında Her İkisinin Sağlığını Korumak İçin Önemlilik Arz Eder.
Epidural Doğum
Normal Doğum Esnasında Oluşan Kasılma, Ağrı ve Acıları Önlemek Amacıyla Anneye Uygulanan Özel Bir Anestezi Şeklidir. Epidural Anestezi Doğumun Başlaması ve Rahim Ağzı Açılmasının Oluşmasıyla Anneye Uygulanır.
Kadınların Rahim, Yumurtalık Tüpleri ve Dış Genital Organlarını İçeren Kadın Üreme Sisteminde Oluşan Hastalıkların Tamamıdır. Aslında Jinekolojik Rahatsızlıklar Olarak da Adlandırılır. Jinekolojik Rahatsızlıklar Üreme, Cinsellik ve İleri Durumlarda Yaşamını Etkileye Bilecek Seviyelerde Kadın Hayatını Etkilemektedir.
Daha çok kadınlar estetik kaygılarla hekime başvurur. Bunu işlevsel ve sexüel nedenler izler. Estetik kaygısı olanların çoğu dış genital bölgenin görünümünü beğenmezler. Şikayetler arasında; İç dudak fazla uzun, hipertrofik veya iki iç dudak uzunluğu farklı olabilmektedir. Ayrıca o bölge derisinin koyulaşması da çok sık gördüğümüz şikayetlerdendir. Bazı kadınlarda hijyenik problemlerde sık görülebilmektedir. Genital bölgenin sık enfeksiyonu, tekrarlayan deri tahrişi, terleme, genital koku, sık mantar enfeksiyonu, cinsel ilişkide ağrı gibi.
İç Dudakların Uzunlukları Farklı İse Veya Aşırı Uzunsa Bu Durum Kadınlarda, İlişki Sırasında Gerilmeye Bağlı Acı Hissi Yaratır. Tayt Ve Dar Pantolon Giyme Zor Olabilir. Bisikliete Ve Ata Binme Gibi Spor Aktiviteleri Sırasında Sürtünmeye Bağlı Ağrı Olabilir. Ayrıca Cinsel Birliktelikten Kaçınmasına Yol Açan Endişeler Oluşturabilir. Labioplasti Hastane Veya Muayenehane Şartlarında Lokal Anestezi Altında Yapılabilir. O Bölgenin Anotomisine Hakim Ve Deneyimli Kişiler Tarafından Yapılmalıdır. Ameliyat Sonrası Söylenilen Talimatlara Sıkı Olarak Uyulmalıdır.
Gebelik, Normal Doğum, İlerleyen Yaş, Kilo Alımı, Sigara Kullanımı Ve Hormonal Bozukluklar, Dokunun Yapısı Gibi Nedenlerle Vajen Ve Çevresindeki Kaslar Gücünü Yitirebilmektedir. Bazen Vajen Bollaşması Yanında İdrar Kaçırma Veya Organ Sarkmaları Da Eşlik Edebilir. Muayene İle Bunların Dışlanması Gerekir. Özellikle Ben Doğum Yapan Hastalarıma Pelvik Taban Kaslarını Güçlendirmeleri İçin Kegel Egzersizini Öğretiyorum. Pelvik Taban Kasları Dışa Açılan Üretra, Vajen Ve Anüs Etrafını Güçlü Bir Şekilde Sarar. Bu Kasları Hamak Gibi Düşünebiliriz, Organları Yerinde Tutuyor. Hastalar Vajende Bollaşma, Vajen Girişinde Açıklık Ve Cinsel Hazda Azalma İle Başvurur. Hastane Şartlarında Genel Ve Veya Spinal Aestezi Altında Bu Ameliyat Yapılır. Bir Gece Hastanede Kalınması Uygun Olacaktır. Vajinoplasti İle Vajen Tonusu İyileşir.
Kişinin Kendi Kanı Alınıp Belirli Devirde Ve Sürede Santrifüj Yapılarak Elde Edilir. İçerdiği Büyüme Faktörleri Sayesinde Yeni Damar Oluşumu Ve Kollajen Sentezini Arttırarak Etki Eder. Genital Deride Olan Kırışıklık Ve Renk Açmada, Epizyotomi Skarı İyileştirilmesinde, Vajınal Kuruluk Tedavisinde, Kronik Vajınal Kaşıntılarının Tedavisinde, Cinsel İlişkide Ağrı Tedavisinde Uygulanabilmektedir. Vajen 1/3 Ön Kısmına Uygulamalar (G Shot) Cinsel Hazzın Artmasına Katkı Sağlayabilir. 4-6 Hafta Ara İle 3 Kez Uygulama Önerilmektedir.
Çeşitli Kimyasal Maddelerin Deriye Uygulanmasıyla Derinin Yüzey Tabakalarının Soyulma İşlemi Peeling Olarak Adlandırılır. Peeling İşlemlerinde Kullanılan Bir Çok Solüsyon Vardır ( Laktik Asit, Glikolik Asit, Sitrik Asit, Triklorasetik Asit, Retinoik Asit…). Peeling Uygulaması, Hangi Solüsyonun Kullanılacağı, Uygulama Süresi Ve Sonrasında Gerçekleşecek Bakım Doktor Kontrolünde Olmalıdır.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığında Siz Değerli Hastalarıma Eskişehir’ de Özel Kliniğimde Hizmet Vermekteyim
Telif Hakkı © 2024 dremineelmas.com Her Hakkı Saklıdır.